Ansiktskarta aka. Face Mapping

Det finns en annan anledning till att du får finnar/utslag på vissa ställen i ansikten förutom att du inte tvättar av dig smink, petar i ditt ansikte med smutsiga fingrar hela tiden eller inte tillbringar tillräckligt mycket tid ute i den friska luften. Det är nämligen så att olika zoner på kroppen (inte bara ansiktet) hör ihop med dina inre organ. Om du böjer din armbåge inåt kroppen med handflatan neråt så hör punkten vid armbågen ihop med din lever tillexempel.

Detta vet jag av personliga erfarenheter från när jag gick till en akupunktör för att få bort min allergi. Han satte då nålar på ställen på min kropp som hörde ihop med mina inre organ. Han brukade säga att "Så länge magen mår bra så mår man oftast bra själv" vilket låter rätt så logiskt.
Face mapping
ZON 1 och 3-Blåsan och Matsmältningen Här är det viktigt att se över din kost och dricka mycket vatten och sova ordentlig eftersom att kroppen jobbar med att smälta ner maten på natten.
ZON 2-Levern Här är det bra att dra ner på mjölkprodukter och onyttig mat. Om du upplever att du har problem i detta området trots hälsosam kost så kan det indikera på att du är allergisk/känslig mot någon typ av mat.
ZON 5 och 9-Andningsorganen Om du har någon allergi eller är rökare så kan du tendera till att få problemhy runt dessa områden.
ZON 6 och 8-Njurarna Om du har mörka ringar under ögonen så kan det tyda på att du är uttorkad, drick vatten!
ZON 7-Hjärtat Se till att inte använda smink som irriterar din hy. Ha koll på ditt blodtryck, träna regelbundet och skär ner på mängden salt i maten.
ZON 10-Magen Testa en detox eller lägg till mer fiber i din kost för att förbättra matsmältningen.
ZON 4 och 11-Hormoner Många av oss tjejer kan uppleva att vi får problemhy just här när det är "that time of the month". Det framkommer av stress och hormonförändringar som kan lindras genom att dricka vatten och äta grönsaker.
 
Detta är bara generellt sett, behöver inte betyda att det stämmer på alla men tänk på det. Det är rätt så kul om man ändrar på sin kost och märker förändring osv. Om du har större problem som acne är det ju klart bäst att prata med en hudläkare för tips och så att de kan analysera ditt ansikte


Kommentarer
Malina Arp säger:

Så himla intressant. Jag har problemhy runt punkt 5 och 9 och har faktiskt både allergier och astma. Jag kanske borde dra mig till en akupunktör.
Så himla fin bakgrundstapet du har på din blogg, så himla hippiechic. Blev väldigt inspirerad. Hela din blog är faktiskt jätte fin!

2013-06-28 | 10:47:59
Bloggadress: http://hippiechic.blogg.se
elin säger:

Väldigt kul att läsa faktiskt! För det känns som att det faktiskt stämmer :) Ska försöka prova göra som det står och se om det blir några förbättringar :)

2013-06-28 | 16:03:22
Bloggadress: http://ceags.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback